Служебният министър на финансите Асен Василев не е предлагал да се

...
Служебният министър на финансите Асен Василев не е предлагал да се
Коментари Харесай

Министър Василев не е предлагал ограничаване в правото на глас на българите в чужбина

Служебният министър на финансите Асен Василев не е предложил да се ограничи правото на глас на българите, които обитават непрекъснато в чужбина и не заплащат своите налози и осигуровки в България, оповестиха от министерството.

В отговор на журналистически запитвания, от пресцентъра на министерството оповестяват, че в границите на съвещанието на Министерския съвет на 19 май е подложен казусът за съществуването на т.нар.  " мъртви души "  в изборните описи.

В тази връзка министър Василев е сложил два въпроса за разискване: " Как може български жители, които не имат годни български документи за идентичност - персонална карта, интернационален паспорт и други, да упражнят правото си на глас и в случай че не може, би трябвало ли те да попадат в изборните описи в България? ", както и да се обмисли дали български жители, които публично са заявили, че имат непрекъснат адрес в чужбина, да се извадят от изборните описи по адрес на местоживеене в България, като в това време запазят правото си да гласоподават в чужбина или в България по досегашния ред за гласоподаване по сегашен адрес.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР